Totaal aantal pageviews

maandag 6 mei 2013

Krachten beter overbrengen

Naast allerlei innovaties op fietsgebied, banden etc. is ook de menselijke factor een zeer belangrijke. Uiteraard in eerste instantie getraindheid. De fysieke component is zeer belangrijk. In "het rood" rijden konden alleen de mannen die veelvuldig uit de verboden snoepjespot aten.....deed je dat niet dan, was het al snel dat de benen "ermee ophielden".

Echter, een niet te onderschatten fenomeen is de menselijke bouw van de persoon die in de velomobiel zit. Wat is zijn motorische talent, hoe zijn/haar bouw in elkaar. Onderstaand plaatje maakt een start naar de uitleg van dit onbekende terrein.













We onderscheiden een tweetal loopvormen. Mensen die de neiging hebben om enigszins met de kin omhoog te lopen, afwikkeling over de hiel (ook eeltafzetting op de hiel) ....dit zijn de zg. S-typen....dit is te zien op het bovenste plaatje. Zij zullen in de Quest ook wat verder achterover zitten, de rug aangesloten op de stoel. Daarnaast zijn er de mensen die een beetje met de kin naar beneden lopen, de schouders gaan als eerst nar voren, daarna volgt het lichaam. Zij zullen, door deze manier van bewegen, ook meer de neiging hebben iets naar voor in de stoel van de Quest te zitten. Een ieder, op zijn eigen wijze, is in staat meer kracht te leveren. Denk hierbij aan 2 km. p/u.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten